Luisterbieb

Geocache in de Biebtuin van Gieten

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Sinds kort is er een nieuwe geocache uitgezet in en rondom de bibliotheektuin van Gieten.

Met deze cache willen we jullie laten genieten van een leuke wandeling en ontdekkingstocht in de Biebtuin. In de bibliotheek heb je de gelegenheid om je opdrachtenformulier in te vullen. Dit kan onder het genot van een kopje koffie of thee.

In de Biebtuin en in de bibliotheek is een aantal opdrachten verstopt, deze kun je met behulp van het opdrachtenformulier oplossen. Dit opdrachtenformulier kun je downloaden, in ligt ook in de bibliotheek. Om alle opdrachten voor de cache te kunnen doen moet je rekening houden met de openingstijden van de bibliotheek (zie: www.bibliotheekgieten.nl), de opdrachten in de tuin zijn altijd toegankelijk.

Deze cache is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, maar senioren willen wij natuurlijk ook graag uitnodigen hiervoor.

Vergeet je mobiele telefoon met QR-scan App, flesje water en je magneetstokje niet.

Wanneer je het opdrachtformulier, inclusief het gevonden woord, inlevert aan de balie van de bibliotheek krijg je een toepasselijk presentje.

Hopelijk zien we je snel!

Locatie: Gieten

Wil je graag leren werken op de computer? Dat kan in de bibliotheek!

In de cursus gebruiken we het oefenprogramma Klik & Tik. Je leert hoe een computer werkt en wat je ermee kunt doen:

-de computer aanzetten

-het toetsenbord gebruiken

-een tekst typen en aanpassen

-een e-mail versturen

-informatie opzoeken op internet.

Je volgt de cursus in een kleine groep, onder begeleiding van twee docenten. Je kunt ook thuis zelf verder oefenen op de computer met het oefenprogramma Klik & Tik.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Je krijgt wekelijks les.

Iedereen die in Aa en Hunze woont kan meedoen aan deze cursus. Je kunt je aanmelden in de bibliotheek, of bellen met 088-0128220.

Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn, wordt er een cursus gestart in Annen, Gieten of Rolde.

Hoe installeer ik een app op mijn tablet? Hoe houd ik mijn smartphone up-to-date? Wat doe ik met bestanden op mijn computer? Dit soort (en veel meer) vragen omtrent het gebruik van je laptop, smartphone of pc kun je stellen in het Digitaal Café!  

 

Je hoeft niet meer een afspraak te maken, je kunt gewoon langskomen op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur

Het Digitaal Café wordt georganiseerd met behulp van Seniorweb.

Voor meer informatie: 088-0128220 of info@bibliotheekgieten.nl

Locatie: Gieten
Toegang: elke dinsdagmiddag

Computercursus: Aan de Slag met je DigiD

Heb je al wat ervaring met de computer en wil je nog meer leren? Doe dan mee met deze cursus.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Vanaf 2017 gaat alle communicatie van de overheid via internet. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het nog wat moeilijk.

In de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, mijn overheid en de Belastingdienst.

Tijdens de cursus komt het volgende aan bod:

• DigiD aanvragen en gebruiken;
• Zoeken en vinden van overheidsinformatie;
• Aanvragen en gebruik van overheidsinformatie
• Een afspraak maken via een website;
• Gebruik van de website van de gemeente Aa en Hunze

De cursus duurt 3 dagdelen en wordt gegeven door docenten die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. Iedereen die in Aa en Hunze woont kan meedoen. 
Deelnemers aan de cursus moeten al wat ervaring hebben met computers en internet.

Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn, wordt er een cursus gestart in Annen, Gieten of Rolde.

Inschrijven:

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier.  

Naar het inschrijfformulier

 

Locatie: Bibliotheek Gieten, Rolde of Annen
Toegang: Deelname is gratis

Ben jij geïnteresseerd in digitale producten en technisch knutselen zoals 3D printen, LEGO-wedo, Virtual Reality? En vind je het leuk om dit te ontdekken met kinderen? Dan zoeken wij jou!

Als begeleider bij de workshops in de Biebfabriek help je kinderen vaardigheden te ontwikkelen die in de 21e eeuw belangrijk zijn, zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit. We gebruiken hiervoor verschillende programma’s en materialen. Te denken valt aan het maken van stop-motion filmpjes, programmeren in Scratch, fotografie met de Green Screen, drones, maar ook het aanleggen van een eenvoudige stroomkring.

We zijn op zoek naar iemand die in de omgeving woont van Rolde.  

Jij...

  • bent eens per veertien dagen beschikbaar op een middag
  • bent vriendelijk en geduldig
  • vindt het leuk om kinderen te begeleiden in de ontdekkingstocht van digitale mogelijkheden
  • hebt oog voor ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden
  • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden...

  • een plezierige en inspirerende werkomgeving
  • een gratis Bibliotheekabonnement
  • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
  • de mogelijkheid om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen.

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor Bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 500 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Interesse? Mail je reactie naar: info@bibliotheekrolde.nl

Yvonne Keuls staat dit jaar met haar boek Mevrouw mijn moeder centraal tijdens Nederland Leest. Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriering naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek.

U krijgt dit boek cadeau van uw bibliotheek in de maand november (indien nog voorradig). 

Als u het gelezen hebt en u wilt er graag over doorpraten, schuif dan aan bij de  boekbespreking. U kunt uw leeservaringen delen en krijgt meer achtergrondinformatie over het boek. De bespreking is onder begeleiding van Walter Schlundt Bodien. 

Graag vooraf aanmelden: 088 – 012 8220 / info@bibliotheekgieten.nl of loop even binnen in de bibliotheek

Datum: 30 nov
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:30
Locatie: Gieten
Toegang: Gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 06 dec
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 08 dec
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Workshop Winterknutselen

 Houd je van creatief bezig zijn  en ben je zes jaar of ouder? Meld je dan snel aan voor deze supergezellige winterworkshop!

We gaan met  allerlei natuurlijk materiaal, zoals dennenappels, takjes en vilt aan de slag en maken hier sneeuwuiltjes, pinguins, rendieren of een sneeuwpop van. Deze kun je dan later in de kerstboom hangen, of er een mooie mobile van maken.

Er is plaats voor 12 kinderen. Wil je meedoen, geef je dan even op via het aanmeldformulier op onze site. De workshop gaat alleen door bij voldoende opgaves.

 

Datum: Zaterdag 10 december

Tijd: 10.30-12.00 uur

Plaats: Bibliotheek Gieten

 

Workshop winterknutselen

Details activiteit

Startdatum 10-12-2022 10:30
Einddatum 10-12-2022 12:00
Max. deelnemers 12
Sluitingsdatum 09-12-2022
Locatie Bibliotheek Gieten

 

Datum: 10 dec
Begintijd: 10.30
Eindtijd: 12.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis, vooraf aanmelden

De bibliotheek is een plek vol verhalen. Deze komen niet alleen uit boeken. Woorden, beelden en muziek kunnen je allemaal meenemen op reis. De bibliotheek is ook, misschien wel vooral, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor kunst en cultuur. Daarom wil de bibliotheek in Gieten een podium bieden aan diverse activiteiten, die op hun beurt weer voor verbinding zorgen. Om met elkaar van elkaars talenten te kunnen genieten. Uit Gieten en omstreken, voor Gieten en omstreken.

Afgelopen zomer is de prachtige Biebtuin geopend. De tuin zal het podium zijn op maandag 12 december a.s. Op deze eerste avond van de lichtjesroute in Gieten zal er een mini lichtjesroute plaatsvinden door de Biebtuin rondom de bibliotheek. Je gaat al wandelend van een schrijfster, die voorleest uit haar boek, naar een singer-songwriter, om vervolgens uit te komen bij een koor.

De exacte invulling van het programma volgt nog. Vind jij het ook leuk de Biebtuin als podium te gebruiken of heb je leuke ideeën voor deze locatie? Neem dan vooral contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bibliotheek Gieten • Chris Wierenga (projectleider) • 06 12 87 42 40

c.wierenga@biblionetdrenthe.nl • www.bibliotheekgieten.nl

Datum: 12 dec

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 14 dec
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Op woensdag 28  december bakken onze medewerkers knieperties in de bibliotheek. Ook maken we oliebollenwafels. Kom je  even keuren en  warme chocolademelk drinken?

Je bent van harte welkom!

Datum: 28 dec
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 17:00
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 10 jan
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 11 jan
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 12 jan
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 07 feb
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 08 feb
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 09 feb
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 07 mrt
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 08 mrt
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 09 mrt
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 04 apr
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 06 apr
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 12 apr
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 02 mei
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Locatie: Rolde
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 04 mei
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Je bent van harte welkom met je kleintje bij Plaatjes en Praatjes. We gaan samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa's en oma's of oppas met jonge kinderen (1 tot en met 3 jaar).

Datum: 10 mei
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur
Locatie: de Spil
Toegang: gratis

Deel deze pagina