Bijbelverhalen lezen als literatuur

Abraham, Mozes, David en Goliath, Salomo, Simson, de barmhartige Samaritaan, de verloren zoon, de talenten – het zijn enkele voorbeelden van min of meer bekende namen en verhalen uit de bijbel. De verhalen zijn niet meer bekend, maar wel hebben ze grote invloed op onze cultuur en taal.

BijbelverhalenOok in literatuur spelen deze verhalen soms op de achtergrond. Daarom kan het interessant zijn om ze te lezen met elkaar. Gewoon als verhaal. 

In het najaar zijn er vier ochtenden waarop we een aantal van deze verhalen lezen. Wat gebeurt er in die verhalen? Wat vertellen ze? We lezen ze eenvoudig als literatuur. Soms in verschillende vertalingen naast elkaar. We horen over de historische achtergronden, bijzonderheden van de taal waarin ze geschreven zijn. Soms over hoe verhalen gewerkt hebben of misbruikt zijn. We kijken wat voor vragen de verhalen bij ons oproepen. Of wat de verhalen ons vertellen.

Geen cursus over geloof en geen cursus voor mensen die geloven. Maar het gaat over onze (onbewuste) culturele bagage voor wie die verhalen gewoon een keer willen lezen met anderen samen.

Deze bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken, iedereen die een keer wil komen is van harte welkom.

De bijeenkomst staat onder leiding van Menso Rappoldt, theoloog, verbonden aan de Grote Kerk in Emmen

Aanmelden

Bibliotheek Emmen volgt de richtlijnen van het RIVM in verband met het Coronavirus. In verband hiermee kun je jezelf nog niet opgeven via ons ticketsysteem. Wil je al wel een plaats resereveren? Dat kan. Stuur dan een email naar onze klantenservice of geef dit telefonisch door aan de bibliotheek (0591-681444). De entreeprijs is inclusief een kop koffie of thee.