Blijf op de hoogte van de corona-maatregelen. Klik hier voor meer informatie.

Het Digitaal Café gaat voorlopig niet door in verband met de corona-maatregelen.

Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: gratis

Vanaf maandag 29 november is Bibliotheek Eelde gedurende drie weken gesloten in verband met de verhuizing naar de Centrumschool
(Schoollaan 18). Vanaf 21 december is de bibliotheek weer open voor publiek. 

Inleverdatum verlengd tot 12 januari 2022!
Tot en met 16 december kunnen geleende materialen nog in de boekenbus van het Punthoes worden ingeleverd. Vanaf 21 december kunnen materialen op de nieuwe locatie worden ingeleverd tijdens openingstijden (zie www.bibliotheekeelde.nl). Klanten mogen de materialen die ze in huis hebben gerust nog even houden. De inleverdatum is voor iedereen die nog materialen in huis heeft, automatisch verlengd tot 12 januari 2022!

Ophalen van reserveringen
Reserveringen kunnen tussen 27 november en 21 december niet worden opgehaald in bibliotheek Eelde. Boeken die al gereserveerd zijn zullen niet eerder dan 21 december op de nieuwe locatie binnenkomen. Klanten die in de tussenliggende periode wel graag materialen willen reserveren, kunnen als afhaallocatie bibliotheek Vries of Zuidlaren aangeven. Dit kan via de website of telefonisch via de klantenservice (088-012 8000).

Feestelijke opening
Vanaf 21 december zijn we weer open voor publiek. Een feestelijke opening zal later plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt via onze website en facebookpagina. (www.bibliotheekeelde.nlwww.facebook.com/BibliothekenTynaarlo).

Locatie: Bibliotheek Eelde

Laat je fantasie de vrije loop in Bibliotheek Zuidlaren! Steeds een ander thema, steeds ander materiaal. Wat maak jij?

Maandag 3 januari
Maandag 31 januari (Nationale Voorleesdagen)

 

Van 15:00 tot 16:00 uur. Voor 6 jaar en ouder. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.


Datum: 03 jan
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Zuidlaren
Toegang: Gratis

Laat je fantasie de vrije loop in Bibliotheek Eelde! Steeds een ander thema, steeds ander materiaal. Wat maak jij?

Van 15:00 tot 16:00 uur. Voor 6 jaar en ouder. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 11 januari via info@bibliotheekeelde.nl.Datum: 14 jan
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Eelde
Toegang: Gratis

Schaken is goed voor je brein: je leert je goed concentreren, terugkrabbelen als het even tegen zit, oplossingen vinden en het is nog hartstikke leuk ook!

Wil je ook (beter) leren schaken? Doe dan mee aan de cursus schaken in de bibliotheek. Albert Koenes van Schaakvereniging Oostermoer leert je de kneepjes van het vak.

De cursus start 18 januari en is op dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. 
Aantal lessen: 7 
Kosten: €25,00 inclusief oefenboek
Leeftijd: 7 tot 12 jaar
Data: 18 januari, 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 1 maart en 8 maart (tijdens de Voorjaarsvakantie, 22 februari, geen les)

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naarinfo@bibliotheekzuidlaren.nl met je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Datum: 18 jan
Begintijd: 15:30
Eindtijd: 16:30
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: €25,00 / 7 lessen (incl. lesboek)

Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen gaan we natuurlijk knutselen.

Het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het is verkozen tot prentenboek van het jaar. Het is een kort verhaal over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja… maar eerst ving ik een monster.  En nog een monster..... Je begrijpt het alm we gaan monsters knutselen!

 

Maandag 31 januari van 15:00 tot 16:00 uur. Voor 4 jaar en ouder. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.Datum: 31 jan
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Zuidlaren
Toegang: Gratis

Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Poppentheater Cassiopeia in alle bibliotheken in de gemeente Tynaarlo. Tijdens het bezoek wordt de voorstelling 'De Noorderkroon is zoek' gespeeld.

De Noorderkroon is zoek.
Tim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft hulp van Tim nodig. Ze is haar kroon kwijt. Tim zegt dat ze beter naar de politie kan gaan. Tim ontmoet de kleine beer. Die wil hem wel naar de sterrenhemel brengen. Is dit allemaal echt gebeurd of was het toch maar een droom.

Het is een voorstelling voor peuters vanaf 3 jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

Nationale Voorleesdagen
Voorlezen maakt je leuker! De doelstelling van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Tijden
Bibliotheek Eelde: 09.30 uur
Bibliotheek Vries: 11.00 uur
Bibliotheek Zuidlaren: 14.30 uur

Wil je de voorstelling bezoeken dan kun je opgeven bij de gewenste bibliotheek.
- Bibliotheek Eelde - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8215
- Bibliotheek Vries - info@bibliotheekvries.nl, 088 012 8275
- Bibliotheek Zuidlaren - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8285

 

Datum: 04 feb
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde, Vries en Zuidlaren
Toegang: Gratis

Deel deze pagina